Game of Thrones - Daenerys Targaryen


Jag vill bara göra en liten...."rant" om denna underbara kvinna <3

Okej för det första. Jag förstår inte hur mycket otur och hemskheter en enda person ska behöva klara av. Hela sitt liv fick hon stå i skuggan av sin bror Viserys "The Dragon" Targaryen. Efter att deras föräldrar dött ska han egentligen tatt över tronen, men det blev ju inte riktigt som dem hade tänkt så istället försöker han få tillbaka tronen genom att få mäktiga krigare på sin sida, och gifter därför bort sin syster till Dothraki'erna. 
Nu ska man försöka sätta sig in i hennes sits här.
Du är en ung tjej, du är tyst och vågar verkligen inte riskera att säga emot din bror (då han vid flera tillfällen slår henne). Du ska nu bli bortgift till en man som dem kallar för "savage" (vilde), som dödat fler män i krig än du kan räkna (typ). Han pratar ett helt annat språk, lever ett helt annat liv, istället för rikedomar och slott så lever dem ständigt i rörelse. Du vet inget om honom, du kan inte prata med honom, du vågar inte säga emot honom, då han är typ 2 meter lång och extremt muskulös.
Hemskt va?
Efter ett tag bestämmer hon sig för att lära sig språket, så hon kan prata med sin nya man, Khal Drogo. Det slutar med att dem verkligen förälskar sig med varandra, hon lär sig språket nästintill flytande och dem har söta smeknamn på varandra. Hon är gravid med en liten pojke.
Vad händer då?
Jo dem har överfallit en by och Daenerys vill inte att männen våldtar kvinnorna, hon ber dem att sluta och det slutar med att Drogo får ett sår på bröstet. Han säger att det inte är någon fara, men en av kvinnorna Daenerys räddade, en läkekvinna, säger att det måste göras rent, så det inte blir infekterat. 
Detta är inte bra, för denna kvinna försöker istället ta livet av honom, och lyckas nästan.
När Daenerys ser livet rinna ur honom ber hon kvinnan att göra allt hon kan för att han ska bli bra igen. Hon säger då att det är svart magi och inte ska användas, men Daenerys insisterar. 
Det slutar med att Drogo blir som ett tomt skal, lever, men är inte där.
Daenerys blir av med barnet hon hade i sin mage. 
Och efter att Drogo "dött" vill hans folk inte längre vara kvar. Daenerys blir lämnad nästan helt ensam, med endast ett fåtal av folket kvar.
 Tack och lov har Drogo dödat Viserys i alla fall, så hon slipper honom.
Men hon kämpar vidare, gör allt för att sitt folk ska må bra.
Och på Drogo's begravning (hon ville inte att han skulle leva som ett tomt skal), bränner hon häxan som dödade honom, och kliver in i elden med sina 3 drakägg som hon fått på bröllopsfesten.
Då elden slutat brinna, sitter hon där i askan, med 3 små bebisdrakar hos sig.

Nu ger hon sig ut för att rädda sitt folk, göra dem fler och mäktigare, så hon kan ta tillbaka sin tron (den som Viserys ville ha). 
Hon blir starkare, smartare och vackrare på vägen. Hon stöter på hinder, blir nästan lurad o.s.v men lyckas skaffa ca 10 0000 soldater som följer henne troget.
Allt detta händer i skuggan av ett stort krig, och jag kan helt ärligt säga:
Om någon förtjänar tronen, så är det Daenerys Stormborn Targaryen. Hon har förlorat så mycket, hon har varit med om så mycket, hon har vuxit så mycket, att ingen står en chans emot henne.
Om Daenerys dör, så tänker jag inte titta mer på Game of Thrones. 
Hon är definitivt min favoritkaraktär av alla.
<3
Seriöst hon är så jävla vacker <3
Tack för kommentaren :)






»
»
»

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!