Fika!

HAR VART OCH FIKAT MED DEN HÄR <3

Slutade med att vi satt inne på Gustavssons i 4 timmar, med sällskap av Babiankocken (Gabbi) den sista timmen <3 Tack för en underbar dag!! <3



Sötis <3


<3
 


NOM... latte <3



Bekka tycker jag äter mina krämbullar konstigt.. D: Förstår inte varför :c

Bekka har Pippi skor! <3

Femtio Nyanser Av Honom - Recension (Januari)

                                                     KAN INNEHÅLLA SPOILERS.


 
Läste precis ut Femtio Nyanser Av Honom, en bok jag köpte för endast 2 dagar sen och jag har inte kunnat släppa den ALLS. Beroendeframkallande på högsta nivå, det kan jag lova. Det är absolut inte en bok för alla, men jag rekommenderar den starkt. Mycket starka känslor, sex och.. ja det får ni läsa själva. 
Boken utspelar sig i USA, största delen i Portland och Seattle och är skriven av E L James.

Boken handlar om Christian Grey och Anastasia Steele. 
Anastasia Steele är litteraturstudent på ett universitet. Hon jobbar på som bara den för att klara av sina studier.och blir en dag påtvingad av sin bästa vän att göra en intervju åt henne för skoltidningen, då hon själv ligger hemma och är sjuk. Den hon ska intervjua är ingen annan än Christian Grey, som hon nästan genast faller för. Hon känner sig dragen till honom men är övertygad om att de aldrig kommer ses igen. Men hon har väldigt fel!
Christian Grey är en snygg, framgångsrik och rik man. Han känner sig dragen till Anastasia så fort han får syn på henne för första gången. Han har dock en stor hemlighet.

Jag skulle kunna göra längre personbeskrivningar på dem, men det känns som att jag avslöjar för mycket av boken då.
Innan jag började skriva den här recensionen så kikade jag lite på andras recensioner och jag har märkt att det egentligen bara finns 2 åsikter. Antingen så älskar man den eller så hatar man den. Från de recensionerna jag läste (ett tiotal minst) så är det antingen att man tyckte att den var tråkig (och/eller en väldigt stark negativ åsikt om Christians hemlighet) eller så var man helt fast i den. Jag är en av de som fastnade i den totalt.
Jag älskade boken från början till slut och jag sitter här och skyndar mig igenom recensionen så jag ska kunna fortsätta på andra boken! 
Jag har även egna åsikter på Christians hemlighet, som jag egentligen inte vill ta upp här, då jag inte vill avslöja det "stora" i boken.
Dock kan jag skriva lite smått om mina åsikter om Anastasia. 
Jag tycker att hon helt ärligt klagar lite väl mycket på Christians humörsvängningar då hennes kan vara ganska hemska också. I början av boken framstår hon som blyg, sedan självsäker, sedan blyg igen, bitchig, blyg återigen, bestämd, blyg, "crybaby", blyg, blyg, och sedan... jag vet inte ens hur jag ska förklara det. Ganska hemsk.


                                                          *SPOILER ALERT*

Framåt slutet på boken så bestämmer hon sig för att acceptera och omfamna Christians smärta, hon vill förstå hur han känner, hur ont han har, men när hon väl får som hon vill så drar hon. Hon pallar det inte, det som hon själv bad om.. Jag tycker att det är fruktansvärt orättvist mot Christian, då han själv mådde dåligt pga det han gjorde, och hon skriker på honom. Hon lämnar honom där, alldeles förkrossad. Han förstår inte själv riktigt vad det är han känner och han behöver henne något fruktansvärt och hon behöver honom. Men ändå drar hon och när hon väl har dragit så ångrar hon sig.
                                                         *SPOILER ALERT*



Förövrigt RIKTIGT bra bok, la inte ifrån mig den på en hel dag, låg uppe och läste till klockan 2 trots skolan och ja, beroendeframkallande. Boken innehåller MYCKET sex, men det gör faktiskt inte särskilt mycket för min del, jag bryr mig inte sådär jättemycket. Boken är 554 sidor lång och innehåller 26 kapitel.
Boken får 9/10, inte det bästa jag läst, men mycket mycket nära. Jag älskade denna bok och jag ser fruktansvärt mycket fram emot 2an som jag nu ska kasta mig i! 

Femtio Nyanser Av Honom - Frustration

FFFF.... bestämde mig för att jag absolut inte fick läsa längre än till klockan 2. Prick klockan 2 (dvs alldeles nyss) avslutade jag kapitel 22 ur min bok.... (ironiskt nog slutade jag ju på kapitel 23).. och PRECIS DÅ måste det bli så spännande att jag antagligen kommer ligga och vrida och vända på mig hela natten och inte få någon sömn förrän jag har läst klart den... >:C

Recension på denna kommer antagligen ikväll då den troligtvis är utläst!

Today I don't feel like doin' anything...

I just wanna lay in my bed... Don't feel like picking up my phone, so leave a message at the tone.. 'Cause today I swear I'm not doin' anything.. nothing at all...

Ännu en dag spenderad framför datorn.. uttråkad och timmarna har bara segat förbi, har dock sett på monsters vs aliens och ska nu börja kolla om american horror story säsong 2, peppa lite inför de nya avsnitten som förhoppningsvis kommer ut närsomhelst~
Annars har jag bara legat här hela dan~ Så som det brukar vara antar jag.. xP

Mockingbird Don't Sing -Spoiler Alert-



Detta är nog en av dem bästa filmerna jag någonsin sett..

En flicka vid namn Katie har under nästan 13 år varit instängd i sitt sovrum, fastbunden vid en stol. Hon blir brutalt misshandlad av sin pappa som även är den som bundit fast henne, och om nätterna sover hon fastkedjad i en spjälsäng. Hennes mamma som är blind, lyckas en dag komma ut ur huset då Wes (pappan) är borta. Hon försöker rymma med Katie och ska ta ut pengar (ett slags bidrag för att hon är blind) och lyckas då hamna hos socialen, där dem snabbt tar in Katie för att ge henne hjälp, då det syns hur skitig och misshandlad hon faktiskt är. Lousie (mamman) och Wes blir åklagade för barnmisshandel, Louise blir frisläppt då hon på sätt och vis också hölls fången av Wes. Wes själv tar livet av sig i sitt vardagsrum.
Katie hamnar på ett sjukhus där det också upptäcks att hon inte kan prata alls. Sjukhuset anlitar en student vid namn Sandra för att utvärdera, anteckna och studera Katies inlärning. Katie börjar lära sig fler ord och fler saker och börjar få en riktigt bra relation till Sandra. Hon hamnar snart i en fosterfamilj, och det är då allt börjar krångla. Hon är ett väldigt krävande barn, hon har just kommit upp i tonåren och hennes hjärna är som en blandning av en tonårings och ett litet barn. Hon förstår inte riktigt vissa saker, men hon har vissa starka känslor som tonåringar kan ha. Filmen har inte direkt ett lyckligt slut och den är baserad på en verklig historia, vilket gör allt lite hemskare.

Riktigt bra film måste jag säga, riktigt jävla bra... Så fruktansvärt fin och bra och hemsk, helt klart hemsk...
Detta är verkligen något vi borde se på, på Elins lektion Bekka!!! (http://theshuffler.blogg.se/)
Man kan ju verkligen kalla detta för ett barn i kris! Hon hamnar i så många hemska situationer och den är så bra att jag nästan grät flera gånger.. Fick seriöst sitta och försöka låta bli för det var så fruktansvärt hemskt... Usch.. Jag älskade den här filmen, den berörde verkligen och det är ett perfekt bevis på vad som händer om man inte visar barn tillräckligt med kärlek... 

OJ VILKEN ÖVERRASKNING!

Sitter hemma hos fulingen och dampar lite, rollar och försöker få ordning på en recension som inte går bra överhuvudtaget... Nej usch, det är svårt DX 
Men i vilket fall som helst, har haft askul idag och har det fortfarande, så TACK BEKKIS AJJ LÖV U <3
Jaja, nu kommer jag inte på någe mer att skriva~ 

Mycket sånt här nuförtiden

Jag hatar att ligga vaken om nätterna och inte kunna sova, tankar åker runt och man börjar överanalysera, tänka om, ångra sig, skämmas! Varför?!
Varför väljer du inte mig?
Varför bryr du dig inte?
Varför ligger jag här och skriver det här, så du kan se det, här på min blogg, mitt framför näsan på dig nu när du läser det, när jag ändå vet att du inte kommer att tänka över det ändå...?
Att du kan få mig att må såhär över en sån sak... Jadu, livet e inte lätt ibland.. Det är svårt att försöka glömma och förlåta gamla saker, vissa personer kan jag inte förlåta överhuvudtaget, men er kan jag förlåta hur hårt ni än sårar mig... Sparka mig i ansiktet, slå mig, misshandla mig, råna mig, förolämpa mig... Jag förlåter er ändå... Ni betyder mest för mig.. Och det är därför era ord och handlingar känns mest, även om ni inte själva tänker på det..
Det kanske är det som är grejen ändå... Att ni INTE handlar, utan att de e jag som måste ta steget och fråga... Nån gång, skulle jag seriöst bli överlycklig om nån, apropå inget, frågade om dem fick sova över hos mig, eller om jag ville sova över hos dem, för att DEM verkligen ville det.. Inte för att jag verkar depp, eller för att dem tycker synd om mig, eller för att dem inte har nått bättre för sig, utan för att dem VILL vara med mig... Men det känns mer och mer som önsketänkande... Att jag ligger här och skriver detta mitt i natten känns deprimerande, jag vill inte spendera mitt liv som ett tråkigt fetto som inte har nått annat för sig än att sitta vid datorn helt ensam varenda dag.. Ingen att prata med, ingen att va med... Jävla förlorare jag är...


Suck

Känner mig inte behövd.. Känner mig otillräcklig, känner mig onödig... känner mig ensam... Känns som att absolut ingen bryr sig heller.. Känner mig trött... Ohyggligt trött.. Jag orkar inte... Deprimerad tonåring? Ja kanske. Ingen bryr sig ändå så vad spelar det för roll? Så länge jag har ett påklistrat leende och låtsas som att allt är bra så är det lugnt, självklart.
Självförtroendet flackar, jag sjunker djupare ner i skiten. Detta året började lika dåligt som det förra... Det värsta är lixom att jag verkligen hoppas på att någon ska märka mig, att någon ska fråga hur jag mår eller att någon ska fråga om jag vill va någon dag, inte för att dem känner sig skyldiga till det, inte för att dem inte har något bättre för sig... Utan för att dem vill va med mig... Men de börjar helt ärligt kännas som önsketänkande... Min fritid börjar kännas som ett tomt skal... Jag gör ingenting... Jag finns lixom inte för någon, förutom då dem inte har något bättre för sig, då funkar det att snacka med mig... Jag saknar att kunna va med folk, jag saknar att inte oroa sig för att ha tråkigt på helgerna för att man vet att även om jag kanske inte kan va med någon så finns det alltid någon att snacka med... Men mest av allt saknar jag att inte behöva längta efter skolan för att faktiskt ha en anledning till att gå upp på morgonen.....


Trött

Jag är trött på mycket, ofta känner jag... Försöker va snäll mot en kompis och får skit tbx, blir nästintill tvingad att göra en sak jag egentligen inte vågar, bara för att dem andra 2 fegade ur (den ena sa att hon skulle göra det men fegade ur och då hamnade det på mig för jag inte vill ha skäll av läraren) och jag kan inte sova och det tröttar ut mig, jag har en konstig sömn numera... Jag vaknar mellan 4-6 på morgonen och när jag kommer hem på eftermiddagen så sover jag från 4-6 och sedan går jag och äter kvällsmat, är sedan uppe i ca 3 timmar till och går sedan och lägger mig... Det är inte normalt för att vara mig...
Sedan har jag börjar få huvudvärk igen så... Dags att ta på sig glasögonen... *suck* dem e jobbiga, jag får huvudvärk av dem och jag får huvudvärk när jag inte har dem, blir trött i ögonen och huvudet och ja.. Det e jobbigt...

Btw klockan e halv 2 på natten och det blåser som fan och jag fick fett mkt lust att gå ut helt random... Det hade vart så jävla gött att gå ut och få rensa tankarna och huvudet och gå en lång promenad nånstans dit ingen kan hitta mig.. Jag vill bara bort... Jag orkar inte.


- SPOILER ALERT - That Amazing Moment When...

När du hittar en av dina favoritböcker som film <3

Såg just på Beastly, som har varit en av mina favoritböcker sen 2-3 år tillbaka. 
Filmen var helt klart sevärd ----- om man inte har läst boken.


Bara som film är den underbar, fantastisk film som dem även lyckats smyga in lite komedi i, fruktansvärt bra måste jag säga...
Men när man har läst boken.... wow. 
För det första så ser han ju inte ut som han beksrivs i boken. 

I filmen ser han ut såhär: 



I boken beskrivs han mer såhär: 

(Ja jag menar allvar, han påminner mer om disney's skönheten och odjuret än... ja vad det där nu e <__<'')

Jag kan till och med quota:
"Jag var ett odjur.
Jag var ett djur, en best. Inte riktigt en varg eller björn eller gorilla eller hund, utan en annan fruktansvärd art som gick upprätt och nästan var mänsklig, men ändå inte. Huggtänder stack ut ur munnen, fingrarna hade klor och det växte hår ur varenda por."

Meningen med boken är att "odjuret" vid namn Kyle Kingsbury (i filmen Kyle Kingson, wtf") ska lära sig att förstå att skönhet kommer inifrån och trots ett "fult" utseende så kan man vara vacker. Lite svårt att tro när fucking Vanessa Hudgens har rollen som "den fula tjejen" som han ska bli kär i.... wow.



Hon är helt ärligt jävligt söt och därmed passar hon inte rollen som Lindy... Dessutom så utspelar boken sig på ett helt annat sätt och det lixom... Det är svårt att förklara, men dem hoppar över vissa saker som jag personligen tycker är ganska viktiga (TEX ATT HAN INTE SKA SE UT SOM HAN HAR TRÄDGRENAR SOM VÄXER I SIG)

Sen ska det även vara en "ful" person som spelar häxan Kendra.. Vem väljer dem?


Yeah thats right, Mary-Kate Olsen... smart drag? -___-'''



Aja jag orkar inte klaga mer på skillnaderna.

Som film får den 7/10
Som film efter man läst bok 4/10....
Som bara bok 9/10 <3

OH HAI THAR

Välkommen tillbaka Jessica, hur har du haft det?
Jo mycket intressant fråga, tack för att du ställde den. Mitt liv den senaste, ja veckan, har varit väldigt intressant! Det är så mycket jag har varit med om, men ja, vad förväntar man sig i mitt spännande liv? Fyllt med action och äventyr!

Vad har du gjort den senaste veckan?
Vad jag har gjort? Ja jag har.. eh.. käkat MASSA nudlar.. Jag har sovit till 2-3 varje dag.. Jag har gått och lagt mig runt 6 på morgonen.. Hah, jag har tillochmed gått upp MITT I NATTEN för att göra nudlar (oh you, ibland är jag bara för busig <3)
Sedan har jag även... öh.. Färgat håret. Eller ja, inte mitt hår, utan pappas <___<...Jag har uhm.. uhm... käkat chips... och choklad..och chokladpudding... snask. Jag har druckit överdrivet mkt läsk.. Jag har kollat på film varje dag... Harry Potter och De Vises Sten, Harry Potter och Hemligheternas Kammare, Harry Potter och Fången Från Azkaban, Harry Potter och Den Flammande Bägaren, Harry Potter och Fenixorden, Harry Potter och Halvblodsprinsen, Harry Potter och Dödsrelikerna 1, Harry Potter och Dödsrelikerna 2, V för Vendetta, Spiderwick, Transformers, Sinbad, Superbad, (Frankenweenie, Ice Age 4 med Gabbi), Sleeping Beauty m.m (kommer inte ihåg alla)
Ja, sen har livet rullat på.. nej inte direkt, det har segat sig fram så mycket som möjligt... Jag försöker hitta på saker, men det går lixom inte, ingen vill göra nått, ingen bryr sig verkar det som. Jag tar kontakt med folk, får svar och sen verkar det som att ingen orkar bry sig mer och det suger... Jag pallar faktiskt inte heller bry mig... Jag stannar på mitt rum och mår dåligt, som vanligt, antar jag. 

Fördelen med detta e väl att jag har köpt ett keyboard som lär komma om ett par dagar, och det ska bli kul, Miranda har lovat att lära mig spela och sen ska jag även försöka lära mig själv genom videos och noter på nätet såklart~ men jag hoppas innerligt på att det kommer imorgon.. Eller ja, idag, så jag har nått att göra hela dagen <3 

Annars får jag väl fortsätta i den trista takten jag håller på i och hoppas på att det leder till något bra.... SEE YAH

Mina Nyårslöften 2013

Jag tänkte egentligen skriva detta inatt, men det blev liksom inte av, så jag skriver det nu istället! :D

1. Jag ska försöka mitt bästa med att gå ner i vikt! Inget onödigt godis och läsk, endast vid speciella tillfällen!! (detta kommer antagligen inte hända förrän lovet e slut dock... <__<'')
2. Jag ska försöka att lära mig att acceptera mig själv lite mer, försöka öka mitt självförtroende lite.
3. Jag ska försöka att hålla i mina pengar bättre.
4. Jag ska börja läsa japanska!!
5. Jag ska börja Street Dance (hänger ihop med 1an)
6. Jag ska försöka att läsa en ny bok varje månad och jag tyckte det va rätt kul att göra recensioner så förhoppningsvis kommer det väl upp en ny recension varje månad c:
7. Och till sist, ett nyårslöfte som jag är säker på att det inte kommer att slå in, men jag ska försöka att ha... jag tror det är 400 (eller 300, ska räkna sen så jag e säker XD) mangaböcker tills 31 december ~ när jag gick i 7an tror jag det va så skulle jag ha 200, och när jag räknade hur många jag hade så var det 195... surt. 
Jag har faktiskt en regel på det här nyårslöftet också! (har haft det så länge så XD
 
- Jag får inte skriva upp antalet böcker jag har/saknar för att sedan "bocka av" tills det är exakt.
Det ska mer va att jag köper "random" och sedan räknar allt den 31 december. Det gör det lite roligare då man inte vet hur nära kom det rätta antalet, eller om man faktiskt fick det eller mer. 

Aja, det låter lite dumt men så kan det va c:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!